Femundløpet er i gang!

Bjørnar startet ut fra Røros sentrum i dag med startnummer 19 på brystet i årets Femundløp F600. Foto: Geir Sørmoen/Femundløpet

Bjørnar er godt i gang med årets Femundløp og gjør seg nå klar til å forlate sjekkpunkt Tufsingdalen. Han startet ut fra Røros kl. 12.19 i dag, fredag med startnummer 19 på brystet. Han ankom Tufsingdalen etter drøye 4 timer på sporet. Nå skal han legge ut på neste etappe (60 km) som går til Drevsjø helt i syd enden av Femunden. Han starter ut kl. 20.58, bare 1 minutt etter sin ikke ukjente onkel, Robert Sørlie.

Spannet til Bjørnar består av følgende hunder: Wilsen, Boost, Fredrico, Maggie, Cruella, Gaupa, Minda, Mia, Molly, Mot, Bromma og Berte. Av de 12 hundene foran sleden har ca halvparten gjennomført Femundløpet F600 tidligere, mens de resterende hundene debuterer i langdistansesporet 11 av de 12 er i tillegg etterkom etter Bjørnars Masi.

 

 

Ved ankomst til Tufsingdalen gjennomgikk alle en obligatorisk veterinærsjekk, og det var ingen anmerkninger. Bjørnars kone Lill kan i kveld melde om at alle hundene så pigge og fine ut ved ankomst til sjekkpunktet, alle spiste godt og krøllet seg sammen i halmen etter et godt måltid og stell og har nå fått gode 4 timer på øyet.

Bjørnar har selv fått hvile hele 1,5 time og er i god form. Han kan fortelle at han har tatt det pent på strekningen fra Røros og brukt bremsen flittig på de 75 kilometerne som er tilbakelagt så langt. Han er tydelig på at det er klokt å ta det pent i starten av løpet, slik at både han og hundene er godt rustet for det som ligger foran dem.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.