Finnmarksløpet 2016

Foto: Mads Suhr Pettersen

Fra showstarten 2016. Foto: Mads Suhr Pettersen

Klokken 11:41  i dag la Bjørnar ut på Finnmarksløpets lengste distanse FL-1000 med startnummer 41 på brystet og 14 hunder foran sleden. Bak seg har han en deltager i samme klasse, Sebastian Plur Nilsen, han har lånt Kynndalens Molly, fra Bjørnars kennel.  De 14 atletene som utgjør spannet til Bjørnar er en kombinasjon av 9 egne hunder og 5 hunder fra kennelen til Thomas Wærner.

Sleden som han har valgt å kjøre årets løp med er bygget i Jeppedalen, av Bjørnars handler , Ola Martinsen.  Sledetrekket har vært på sleden til Kjetil Backen i Iditarod i 2004 og så med Bjørnar i det samme løpet i 2005.  Nå skal det rundt Finnmarksvidda den neste uken.

 

Elisabeth Bergquist

Sleden, ferdig pakket før start. Foto: Elisabeth Bergquist

Hundene er glade, trent for oppgaven og Bjørnar ser frem til å kjøre. Selv om han har stilt til start 6 ganger tidligere, og fullført løpet 3 ganger, alle med pallplassering (2000/2, 2004/1, 2010/3), så er målet i år å kjøre over målstreken i Alta om en liten uke. “Det høres kanskje ut som en klisje” sier han selv på telefonen, “men det er faktisk sant. I år vil jeg til mål”.  Han har brutt løpet tre ganger, men det er et tilbakelagt kapittel. I dag gleder han seg til å ta fatt på Finnmarksløpet for syvende gang. Han har med seg sin gode venn og støttespiller, Ola Martinsen og Olas kjær’ste Nina i handlerbilen. Bjørnars egen familie; Lill, guttene Max, Marius og et knippe hunder heier fra Sørskogbygda. Alle vil ha Bjørnar til mål i år!

Vi ser frem til å følge ham den kommende uken og vil oppdatere fra løpet underveis!

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.