Finnmarksløpet fikk en brå slutt

BA-inn-2-800x560

Bjørnar og hundene måtte avslutte Finnmarksløpet så alfor tidlig i år. Foto: Anki/Sjekkpunktet.no

Som flere har fått med seg i kveld så er Bjørnar markert med et rødt kryss på resultatlistene til Finnmarksløpet. Et rødt kryss betyr at løpet er brutt, eller på fagspråket, “Did not finish-DNF”.

For alle hundekjørere så er det et nederlag å stå oppført med DNF på en resultatliste i et løp. Noe gikk feil, eller noe har skjedd og man kommer seg ikke helt til mål. For Bjørnar er nederlaget stort. Han kom ikke lenger enn til Levajok 1 i VM. Han og hundene tilbakela 196 kilometer av løpets 1000 kilometer. Nå er det over.  Hvorfor er det mange som spør.

Bjørnar var stemplet som en av favorittene hos både arrangøren av Finnmarksløpet og hundekjørernes egen nyhetskanal; Sjekkpunktet.no til å gjøre et godt løp. Han har hatt medvind denne sesongen og sanket flere gode plasseringer. Slike forventninger forplikter og Bjørnar var motivert og klar for å gjennomføre et godt løp.

Han har få men gode hunder i kennelen. Veldig gode.  Å satse innen langdistanse hundekjøring er tidkrevende, og Bjørnar har planlagt og jobbet mot dette i lang tid. Vi snakker ikke om dager og uker, men i måneder og år.

Levajok i dag: 14 hunder friske hunder, som struttet av energi ble kjørt ut fra sjekkpunktet til den ventende handlerbilen og hunde hengeren. De måtte se de andre spannene fortsette mot Tana, mens de selv setter kursen mot Sørskogbygda. Hva skjedde?

Bjørnar har måttet kaste inn håndkle – igjen. Et nytt nederlag i løp-sammenheng,  og igjen en erkjennelse om at han ikke er bra. Han ville så gjerne. Han var så motivert. Men dessverre, det gikk ikke. Helsen sviktet ham, igjen.

Hva skjer nå? Det vet vi ikke. Bjørnar er i skrivende stund på vei hjem. Da vi fikk en prat med ham hadde han og teamet passert Kautokeino. Nå skal han i tenkeboksen og vi kommer med en oppdatering etterhvert når tankene har sunket inn.

Tusen takk til alle som har støttet opp om Bjørnar og hundene, og hele Teamet denne sesongen.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.