Finnmarksløpet og VM i hundekjøring

Finnmarksløpet 2015 har status som VM.

Bare 14 dager etter at Bjørnar kjørte inn til seier i Hakasleppet, er han klar for å begi seg ut på Finnmarksløpets lengste distanse, 100-mila, i morgen lørdag 7. mars.

Foran sleden har han 14 hunder, en blanding av rutinerte travere og noen yngre uerfarne hunder. Men, Bjørnar er klar og ser frem til å komme seg ut på sporet i morgen! Målet er selvfølgelig å kjøre under målseilet i slutten av neste uke til tonene fra Conquest of Paradise til en god plassering!

 

 

 

PART_1425679366372

Trening sammen med Ola M på Altaelva i dagene før start. Foto: Bjørnar Andersen

Teamet som er plukket ut til å løpet foran sleden er: Boost, Mot, Fredrico, Minda, Berte, Bromma, Maggie, Gaupa, Bimbo og Cruella fra kennelen i Kynndalen. Innlånt for anledningen er: Doodley og Jack fra Ola Martinsen, Bjørk fra Marit Stratton og Baffin fra Hans Petter Haugen.

I handlerbilen som skal følge han rundt i Finnmark den neste uken, finner vi Ola Martinsen og hans venninne. Sammen skal de sørge for å ta seg av, og støtte Bjørnar gjennom årets VM i hundekjøring, langdistanse.

Når Bjørnar og hundene kjører ut fra Alta sentrum i morgen en gang mellom 11 og 13, har han start nummer 115 på brystet, 10 hunder foran sleden samt en passasjer oppi sleden. De skal da kjøre ut til Sorrisnieva hvor det er omstart. Her blir passasjeren sluppet av og de resterende 4 hundene satt inn i spannet. Så er løpet i gang!

Vi satser på å følge Bjørnar og teamet tett underveis og vil komme med oppdateringer fra sjekkpunktene underveis. Følg med!

 

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.