“Junior” har debutert i løpsporet!

20160320_110602

Marius i sitt aller første løp med Cruella og Minda foran sleden. Foto: En skikkelig stolt pappa – Bjørnar Andersen

Pappa Bjørnar har såvidt rukket å komme seg hjem fra Finnmark og parkere løpsleden for godt før sønnen Marius (8 år) annonserer at han vil kjøre løp. I dag stilte de i Svatsumløpet sammen. Marius hadde Huskyvallens Cruella og Kynndalens Minda foran sleden sin. Pappa Bjørnar stilte opp som handler på egen slede med 6 hunder.

Løpet har start og målgang på Værskei i Vestre Gausdal.  Løypa følger deler av maratontraseen gjennom Gausdal Vestfjell og ned til Svatsum i Vestre Gausdal, for målgang for 38 km-klassen og sjekkpunkt og fire timer hvile, før retur samme vei for 72 km-klassen. Sjekkpunktet ligger midt i Øvre Svatsum sentrum.

Kjørerne kan velge mellom to klasser; 6-8-spann og fristil, og to distanser; 72 km og 38 km. I tillegg har løpet en juniorklasse. Til tross for sin unge alder droppet Marius juniorklassen og gikk rett på den lengste distansen (72 km) med innlagt sjekkpunkt med sitt 2-spann (!) Og plasseringen? Det ble 9 plass av 22 startende i denne klassen!  Gratulerer med debuten Marius!

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.