Løpsleden er parkert – for godt. 

2016-Finnmarksløpet. Sleden til Bjørnar. Foto: Elisabeth Bergquist

Løpsleden er parkert. Foto: Elisabeth Bergquist

Bjørnar er tilbake hos familien på småbruket i Sørskogbygda. Han er litt medtatt, og trenger nok litt tid på å fordøye at egoet har fått seg en skikkelig trøkk, igjen. I hundegården utenfor kjøkkenvinduet står det et blodtrimma hundespann som kunne fullført 100-mila i Finnmark uten å blunke. Han ville så gjerne til mål denne gangen. ALLE  ville se ham over målstreken i Alta denne gangen. Vi visste hvor mye det betydde. Han ønsket å sette et verdig punktum på sin egen løpskarrière 12 år etter at han kjørte inn til seier, i det samme løpet, på den samme distansen.

Denne sesongen har Bjørnar og Ola Martinsen jobbet i team om kennelen og hundene. Det har vært en god løsning for dem begge to. Hundene har levert hele veien, på trening og på løp. Sjefen sjøl – har omsider innsett at viljen hans er mye sterkere enn evnen, og det holder ikke på løp. Helsen hans er viktigere og han må ta vare på seg selv. Heldigvis har han en lang og flott merittliste å se tilbake på.

Den massive støtten og omtanken hundekjørermiljøet viser Bjørnar i dag, den betyr mye. Han takker for hilsninger fra både kjente og ukjente. Vi har tatt oss friheten til å publisere en hilsen på hans Facebookside fra et medlem i Oslomarka Trekkhundklubb som har fulgt Bjørnar i mange år, Karine Nigar Aarskog:  Kjære Bjørnar! Takk for alle de fantastiske øyeblikkene du har gitt oss, all spenningen og alle minnene fra en imponerende hundekjørerkarriere! Det du gjorde i Iditarod i 2005 vil for alltid stå som en av de mest utrolige prestasjonene noen har gjort i et langdistanseløp. Jeg er privilegert som fikk være der og oppleve det. Vemodig at du gir deg, men livet kan heldigvis by på mye annet fint også! Karine var sterkt medvirkende i produksjonen av NRK dokumentaren om Bjørnar, “Danser med Huskyer”. 

Bjørnar har vokst opp med hund og i hundekjørermiljøet, han har siden tidlig alder hengt etter en og flere hunder, både på ski og på sleden. Tiden fremover skal han bruke på å lære opp et par juniorkjørere i Sørskogbygda, med et knakende bra hundespann!

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.