Om oss

Lill og Bjørnar sammen med et knippe hunder hjemme i kennelen

I 2006 flyttet vi til Sørskogbygda nord for Elverum for å få optimale treningsforhold, og å etablere kennelen Kynndalen Huskie. Her har vi funnet vårt eldorado, med mil på mil med treningsløyper. Sørskogbygda har i tillegg et ypperlig vinterklima.

Det er pr i dag 16 -18 alaskan huskies i hundegården i Sørskogbygda som trenes for løpsdeltakelse i vinterhalvåret. Majoriteten av kennelens løpshunder er avkom etter Bjørnars trofaste leder gjennom mange år, Masi.

Lill har en vorsteh og dobbermann som hun trener i både jakt og lydighet.

Til daglig jobber Bjørnar som kjølemontør og Lill som dyrepleier selvom hun er utdannet helsesekretær. Sammen har de to sønner, Marius (2007) og Max (2014).

Bjørnars hundekjørerkarriere:
Bjørnar har en imponerende merittliste; 2 ganger Norgesmenster, vinner av både Finnnmark 1000 km og Femund 500 km. Bjørnar ble beste førstegangskjører i verdens lengste hundeløp, Iditarod, i 2005 med en suveren 4. plass, beste rookie noen

Bjørnar i sitt rette element, på taket til et av hundehusene i kennelen

Bjørnar i sitt rette element, på taket til et av hundehusene i kennelen

gang i løpets moderne historie.

I 2006 befestet Bjørnar sin posisjon blant verdens beste langdistansekjørere med en solid 6. plass i The last great race on earth, som Iditarod benevnes.  I tillegg til en rekke topplasseringer.

Bjørnar har konkurrert i hundekjøring  siden 1991 da han  debuterte i løp på Østre Æra. Som 14 åring fikk Bjørnar bronse i NM sprint for junior. Bjørnar har også vært ishockeyspiller for Manglerud-Star i de yngre årsklasser og  som medlem av Oslomarka Trekkhundklubb vært med på ambulansekjøring med hund i Østmarka.

Som nevø av Robert Sørlie har Bjørnar hatt en ypperlig posisjon som lærling i startfasen av hundekjørerkarrrieren, men etter en skikkelig kamp om NM-tittelen på Femund500 i 2003, hvor Bjørnar slo Robert med 3  minutter, var lærlingeperioden definitivt over.

Bjørnar er anerkjent i hundekjørermiljøet som en som har enorm omsorg for sine hunder både i løpssituasjon og i hundegården hjemme.

Kommentarer er stengt.