Status – Søvollen

Hunder i snøstorm

Hunder som hviler under ullpledd i ruskevær. Foto: Kjell O. Brun

Mange kjørere som har kommet inn til sjekkpunkt Søvollen har bestemt seg  for å ta ut sin obligatoriske 8-timers hvile her. Bjørnar har også ankommet sjekkpunktet og kan fortelle at det var litt trått, men ikke nevneverdige utfordringer på sporet fra Drevsjø. Robert Sørlie og Ralph Johannessen har allerede satt kursen mot Orkelbogen, og nå følger flere etter.  Mye kan nok avgjøres på dette stuntet, på godt og vondt. “Ole” er forventet å treffe inn på sen ettermiddag, tidlig kveld i området rundt Søvollen og Orkelbogen.

Strekningen Søvollen – Orkelbogen er på ca 11 mil. Løypa går i beskyttet terreng i ca 8 av disse. Er  det et smart trekk å komme seg videre med lite hvile på Søvollen og legge seg til på Orkelbogen? Eller er det lurt å ta en skikkelig hvile på Søvollen før man kjører videre.


Å holde seg til sin oppsatte kjøreplan er ofte et smart trekk. Denne har man satt opp før løpet, mens man tenker gjennom  hva, hvorfor og hvordan. Men når det er sagt så må det finnes rom for vurderinger underveis. En kjøreplan kan endres ut fra vær og forhold. Det er nok dette de fleste kjørere og handlerteam tenker på og snakker om akkurat nå. Kort sagt så er det ikke langt mellom himmel og helvete når man er ute på et langdistanseløp. Været skifter og det kan forandre løpet på få sekunder. Underveis må kjørerne gjøre noen valg. De valgene de gjør er alltid av hensyn til hundene og sin egen sikkerhet. Bjørnar har kjørt i dårlig vær før, han kjenner sine hunder, vet hva de er gode for. At han gjør de riktige vurderingene nå, det er vi sikre på!

Arbeidets Rett, lokalavisen for området, følger løpet og været tett. Siste nytt her.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.